torstai 13. maaliskuuta 2014

Meet & greet!

Tervetuloa, oi sinä tuntematon internetin käyttäjä! En tiedä miten tänne päädyit (tiedätkö sitä itsekään), mutta toivon että viihdyt ja että et pelästy blogin sisältöä. Siitä voi nimittäin tulla aika gorea.

Blogia pitää kaksi päälle parikymppistä naista, jotka molemmat kärsivät suolistonsa takia joka päivä. Toisella tämä kärsimys on edennyt sairaudeksi asti ja hän kantaa mukanaan potilaspassia jossa lukee "sairaudet: colitis ulcerosa". Toinen taas ei ole ainakaan vielä saanut sairausdiagnoosia, vaan hänen kärsimyksensä kulkee nimellä ärtyvän suolen oireyhtymä. Kerromme blogissa näiden vammojen kanssa elämisestä, joka on välillä hyvin vaikeaa.

Päätimme perustaa IBD/IBS-aiheisen blogin koska meitä alkoi ärsyttää se, miten hienovaraisesti ihmiset näiden tautien kanssa elämisestä kertovat. Olen törmännyt kolmeen blogiin joiden kirjoittajilla on IBD, ja niistä jokaisessa taudista kirjoitetaan ohimennen, varovasti ja hienovaraisesti. Ymmärrän kyllä, miksi kaikki eivät välttämättä tahdo omalla naamallaan kertoa ripuloineensa verta taas kaksi viikkoa, mutta kun se on se todellisuus - ja sitä ei näy missään! Tahdomme tuoda sen esille. Mielestämme on korkea aika tehdä niin. IBD-sairauksista povataan uutta kansantautia (kansantaudin rajana pidetään 50 000 sairastunutta, IBD-potilaita on tällä hetkellä 40 000), joten niiden tunnettavuutta on tärkeää lisätä. IBS on myös selkeästi yleistymässä ja yhä useampi suomalainen mm. saa mahavaivoja viljasta, vaikka ei sairasta keliakiaa.

Hieman itsekkäämpänä syynä ainakin minulla tämän blogin perustamiseen oli se, että halusin jonkin kanavan jonne ihan rehellisesti valittaa sairaudestani. Kaveritkaan ei jaksa kuunnella kaikkea, internet jaksaa.

Minä, Petra, sairastan colitis ulcerosaa (IBD), joten tiedän siitä enemmän ja siksi tulenkin kirjoittamaan ainoastaan siitä. Siskollani Pialla on IBS ja hän kirjoittaa siitä. Viimeistään postauksen alapalkkia vilkaisemalla tiedät kumpi on tekstin kirjoittanut.

Emme aio sensuroida mitään. Teitä on varoitettu.

Vielä kerran tervetuloa lukemaan suolistovammaisten elämästä! Jätä toki merkki käynnistäsi vaikkapa kommentin muodossa. Risut, ruusut, kysymykset, ihmettelyt, ällötyttävyyksien kauhistelut, samaistumisen tunteet ja omien tarinoiden jakaminen sallittua!

Ei kommentteja: