keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

"11 kysymystä" haaste, finally!

Onko edellisestä kirjoituksesta jo kolme kuukautta?? Härregööd ja auta armias.

Kolme kuukautta pähkinänkuoressa: fyysinen terveys edelleen ihan hyvä, asunto edelleen ihana, ensimmäinen amk-vuosi ohi ja siihen liittyen yksi ensi-ilta sekä kolme muuta projektia (kevät oli yllättävän täyteen tupattu) taputeltu, ja uusi projekti työn alla. Tällä kertaa olen pyytänyt itselleni tuottajaparin. Kesä on mennyt opiskellessa vähän lisää, sekä mm. Provinssissa. Saatettiin törmätä, varsinkin jos kävit Cargo-anniskelualueella la-su-yönä ostamassa alkoholia. Olin siis myymässä sitä. :D

Just nyt en osaa oikein kertoa mitään, niin paljon on ehtinyt tapahtua että olen itsekin ihan ymmälläni. Siispä sen sijaan vastailenkin näihin haastekysymyksiin, jotka Venla lähetti jo toukokuussa!

1. Mitä kaikkea olet harrastanut elämäsi aikana?
Ratsastus on ainoa "virallinen" harrastus, joka mulla on ikinä ollut. Harrastin sitä 8 vuotta lapsuus- ja teini-iässä. Ratsastin aina koulua, esteistä en tykännyt yhtään. Edelleenkin mulla on jatkuva kaipuu takaisin hevosen selkään, mutta hittovie kun se maksaa mansikoita. "Epävirallisina" harrastuksina olen hamassa menneisyydessäni ilmoittanut lukemisen, kirjoittamisen ja kavereiden kanssa hengailun. Nykyään ilmoittaisin varmaan uusista (leffa)projekteista haaveilun, tulevaisuuden suunnittelun ja kavereiden kanssa hengailun.

2. Pelkäätkö jotain eläintä, miksi?
Hämähäkkejä ja ampiaisia (jos ne lasketaan tähän kastiin). Hämähäkit on rumia, ällöttäviä ja yleensä ihan liian nopeita ja ne saattaa hyppiä! Gaaaah. Ampiaiset pistää. Mua ei ole yksikään ikinä pistänyt, mutta pelko on silti olemassa.

3. Kuinka hemmottelet itseäsi?
Syön jätskiä, katson huonoja komedioita enkä poistu kotoa koko päivänä. For real. Olen erittäin hyvä lojumaan koko päivän sängyssä pyjama päällä.

4. Vaikuttaako ihmisen pukeutuminen suhtautumiseesi häneen?
Haluaisin sanoa ei, mutta se lienee vale. Varmasti kaikki saa uusia ihmisiä tavatessaan heistä tietyn (alitajuntaisen) mielikuvan heidän pukeutumisensa perusteella. Ilokseni olen kuitenkin huomannut, että nämä mielikuvat ainakin mulla kaikkoaa varsin nopeaan, kunhan alan juttelemaan tyypille (siis olettaen, että tämä paljastuu erilaiseksi kuin mitä kuvittelin). Elikkä joo, minunkin alitajuntaani on iskostunut tiettyjä mielikuvia tietynlaisesti pukeutuvista ihmisistä, mutta harvoin nämä mielikuvat osuvat oikeaan, eikä mua haittaa ollenkaan olla väärässä tällaisissa asioissa. Harvoin myöskään annan mielikuvieni vaikuttaa siihen miten kohtelen uusia ihmisiä. Ole kiltti kaikille jne.

5. Mitä teet yleensä ystäviesi kanssa?
Rehellisesti? Istun pubissa. :D Tai kahvilla. Nyt kesällä myös pikniköidään. Juorutaan, parannetaan maailmaa, suunnitellaan tulevaa, nauretaan ja joskus vähän itketään.

6. Millä sivuilla vietät netissä eniten aikaa?
Facebook, Youtube, Buzzfeed, Gmail, kaikki opintojen kannalta tärkeät sivut, mol.fi..

7. Kahvi, tee vai kuuma kaakao?
Kahvi! ♥
 
8. Mikä on ääni, joka saa sinut aina iloiseksi?
Rakkaiden ihmisten nauru, ovikello silloin kun odotan jotakuta kylään, lause "mulla ois yks projekti työn alla, kiinnostaisko sua tulla siihen tuohon-ja-tohon hommaan?". Jäätelöauton tunnari.

9. Millaisena näet hyvän elämän?
Saa tehdä sitä työtä mitä rakastaa, oli se sitten presidenttiys tai lastenkasvatus tai mitä vaan siltä väliltä, ympärillä on ihmisiä jotka rakastaa/joita rakastaa, ja rahaa on sen verran että jos tekee mieli ostaa jäätelöautosta jätski niin on varaa ostaa sellainen. Eipä siihen paljon muuta tarvita.

10. Millainen oli ensimmäinen kertasi moottoriajoneuvon ohjaimissa?
Haha, olin 14 (vai 13?) vuotta vanha ja ajoin sukulaisten mönkijää maalla. Takana istui pikkuserkku, joka oli kauhuissaan kun kiihdytin ehkä hiukka liikaa metsätiellä.

11. Minkä oppiaineen lisäisit peruskoulun opetussuunnitelmaan? Minkä poistaisit?
Tjaa. Varsinaisista oppiaineista en tiedä, mutta kaiken sen "tupakka tappaa, alkoholi on pahasta, don't have sex or you will get pregnant and die" -paasauksen ohelle lisäisin oikeasti fiksua opetusta seksuaalisista suuntautumisista ja sukupuolista, niiden moninaisuuksista ja siitä miten on ookoo jos on vähän hukassa itsensä, seksuaalisuutensa ja/tai sukupuolensa kanssa. Lisäksi mä haluan että kouluissa puhutaan enemmän mm. rasismista, seksismistä ja feminismistä (vai puhutaanko näistä ollenkaan? omasta peruskoulusta on jo liian kauan, en muista), ja kerrotaan että nämä(kään) A) ei kosketa vain nk. ensimmäistä maailmaa ja B) ei ole "menneen talven lumia".

Huuh, tulipas avautuminen. Lyhyesti: haluan, että kouluissa puhutaan tärkeistä, jokaista ihmistä koskettavista asioista, joista siellä ei vielä puhuta (tarpeeksi). Toki on myös tärkeää kertoa että tupakka aiheuttaa syöpää, alkoholiongelma on tosi juttu, huumeet ei kannata ja suojaamaton seksi tuntemattoman kanssa on vitun typerää ja turhaa maassa, jossa 20 kappaleen paketti kortsuja maksaa vaan kympin (tästä pääsisin mukavalla aasinsillalla aiheeseen "miksi helvetissä ehkäisy ei ole aina ilmaista kaikille", mutta ehkä jätän sen paasauksen tällä kertaa). Mutta on myös paljon tärkeitä aiheita, joista kouluissa ei hiiskutakaan. Ja se vituttaa.

En myöskään varmaan poistaisi mitään, mutta muuttaisin joidenkin oppiaineiden opetustyyliä. Liikuntatunnit heti ekana kokisivat rajun muutoksen... traumat koulun liikuntatunneista ovat tosia ja juurtuvat syvälle.

Puuuuuh, olipa siinä taas tekstiä. En nyt haasta ketään koska höm, en taida seurata yhtään blogia enää... ainakaan säännöllisesti. Tai no, voin haastaa Pian, mutta tähän samaan blogiinhan se kirjoittaa.

Nähdään taas kunhan saan jotain aikaiseksi kirjoitettua! Toivottavasti siihen menee vähemmän kuin kolme kuukautta.


Se oon mä (viime huhtikuussa enskareissa)! Mulla on nykyään sininen tukka! Siistii.

Ei kommentteja: