sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Vertaistuki

On tainnut olla aikaisemminkin puhetta siitä, kuinka tärkeää vertaistuki loppupeleissä on. On helpottavaa päästä juttelemaan jollekin, joka tietää, kuinka hankalaa/raivostuttaa/masentavaa on elää toimimattoman vatsan kanssa. Moni ei-vaivainen ei jaksa kuunnella selostusta siitä, kuinka olosi on kuin ilmapallolla tai kuinka p*ska lentää, koska menit syömään vahingossa väärää ruokaa. Monesti taas toisen suolistovammaisen kanssa voi puhua asiasta ummet ja lammet.

IBS:lle löytyy yllättävän vähän vertaistukea netissä. Tai sitten on niin syvälle netin uumenissa, etten ole onnistunut kaivamaan sitä esille. Tämän foorumin olen löytänyt (sitä olen tainnut mainostaakin), mutta valitettavasti se ei näytä olevan hirveän aktiivinen. On siellä nyt tämän vuoden puolella kirjoitettua viestejä, mutta silti.

Nyt kuitenkin Crohn ja Colitis Ry on huomioinut tavallista enemmän meitä IBS-läisiä ja perustanut Facebookiin IBS-vertaistukiryhmän.

kuva Chron ja Colitis Ry:n Facebookista
Ryhmä löytyy täältä (se on suljettu, joten ulkopuoliset eivät pääse sitä näkemään), ja jäseneksi pääsee painamalla liittymisnappulaa ja kertomalla itsestään yhdelle ryhmän ylläpitäjistä. Näin siis vältetään feikkiprofiilit ryhmässä. Vielä tuolla on vähänlaisesti väkeä, mutta uskoisin sen kasvavan.

Eli sinne vaan!

(Tätä postausta ei ole toteutettu yhdessä Crohn ja Colitis Ryn kanssa, vaikka siltä saattaa vaikuttaakin.)

Ei kommentteja: