perjantai 18. joulukuuta 2015

Vessapassin onnellinen omistaja

Tein vihdoin ja viimein sen fiksun päätöksen, että liityin Chron ja Colitis Ryn jäseneksi. Päätökseen vaikutti oikeastaan vain ja ainoastaan se, että liittymällä sain paljon puhutun Vessapassin. Päätin, että nyt saa loppua kotiin jumittaminen vain siksi, ettei kaupungissa ole ilmaisia vessoja tarpeeksi. Josko tämä auttaisi taas sosiaalistumisessa.

Niin, jos ei joku vielä tiennyt, niin myös me IBS-diagnoosiset olemme oikeutettuja kyseiseen passiin. Tämä oli itsellenikin aika yllätys, mutta positiivinen sellainen. Liittyessä jäseneksi tulee vain valita IBS diagnoosiksi.
25€ vuodessa ei tunnu kovin pahalta, jos sillä saa helpotusta julkisille paikoille. Toki passia vilauttaessa antaa sen kuvan, että sairastaa tulehduksellista sairautta, mutta se lienee pieni hinta siitä, että pääsee ajoissa vessaan.

Jäsenkortin mukana sai kivan tietopakettipläjäyksen ja muutamia IBD-lehden menneitä numeroita. Meikäläinen lähtee niitä lukemaan.

4 kommenttia:

Tii Sara kirjoitti...

Ja jäsenmaksu on tukea yhdistyksen toiminnalle :) Tärkeää työtä tekevät!

Linda Varjonen kirjoitti...

Moi, itekki olen miettinyt tota passia, mutta täällä on kyllä ilmaiset vessat. Ainoa ongelma on se, että esim kaupungilla on liian pitkät jonot vessaan, enkä todellakaa pysty jonottamaan jos on pakko päästä. Mä en tiliä mitä mun pitäis tehä. Kukaan ei anna omaa wc vuoroaan mulle ja sit se hätä tulee jo housuun. Sattunu tällänen tapaus jo muutamia kertoja.

Miten pääsee ruuhkan ohi kiireellisesti vessaan?? Auttakaa!

Pia - kirjoitti...

Tii Sara: No toki, tukeehan jäsenmaksu yhdistyksen toimintaa. Ajattelinkin tekstiä kirjoittaessani vain sen hyötyjä itselleni (ja muille IBS:läisille). :)

Linda Varjonen: Kieltämättä tuo jono voi olla ilkeä ongelma, sen takia osittain suosittelinkin vessapassia, koska sillähän saa sitten invavessat auki (ne kun yleensä on suljettuja). Invavessaan pääsee myös nopeammin.
Toinen vaihtoehto ihan oikeasti on kertoa ääneen, että sairastaa suolistosairautta, minkä takia ei voi odottaa. Luulisi ihmisiltä löytyvän sen verran sympatiaa?
Valitettavasti mitään konkreettisia neuvoja en osaa antaa. :/

Linda Varjonen kirjoitti...

Se jono on suurin ongelma. En oo nähny vielä kertaakaan, että invavessat on kiinni. Täällä ne on auki ollut. Mä en uskalla kertoa noin 5-20 ihmisille ääneen riippuen paljonko on ihmisiä odottamassa vessaan, että "huomio!" "Olen sairas ja minun pitää päästä vessaan" mitä muut siihen sanois? Nauraisivat? Koska tauti ei näy ulospäin. En pysty todistamaan millään sairauttani muille, vaikka olisi wc passi olemassa. Täällä asuvat ovat itsekkäitä, eikä ajattele muita! Eikä kyllä sympatiaa löydy. Onhan toki ymmärtäväisiäkin ihmisiä, mutta vähemmän. En ole sen takia käyny keskustassa noin 3-vuoteen. En halua pilata housujani ripulilla.
Mä en tiedä, että miten mun työelämässä tulee käymään. Olen tosi "hyvä" ihminen töissä, kun ravaan pahimpina päivinä yli 20 kertaa vessaan tai sitte asun siellä. Maha sattuu ja kaikkea muuta. Ja otan sairaslomaa, koska olo heikkenee yms. Ei tee hyvää kuvaa ihmisestä. Onneksi en ole tällä hetkellä missään. Mutta jossain kohtaa on pakko mennä kouluun tai töihin, voi ei!!!

Onneks on sellaisia päiviä tai viikkoja, kun voi elää normaalisti!
Niistä pitää nauttia.

Hyvää joulua sinne!